Hi,

Ik ben op zoek naar recente informatie en tips omtrend omgaan met kinderen met autisme. Metehodieken, ervaringen omtrend wat goed werkt.

Ik werk in Yemen met een lokale organisatie voor kinderen met autisme. Dit is de enige organisatie die ik ken die in Yemen zich inzet voor autisme.

De mensen die er werken zijn afkomstig uit Yemen en ondernemen aktiviteiten met de kinderen zoals aktiviteiten gericht op de ontwikkeling van de motoriek, de ontwikkeling van spraak en creatieve activiteiten zoals knutselen.

Men heeft een redelijke kennis over wat autisme is en inhoud. Deze kennis heeft men opgedaan via specialisten die vanuit het buitenland een korte training hebben gegeven in Yemen. In Yemen zelf is er geen opleiding die mensen voorbereid om met deze doelgroep te werken.

De organisatie wil graag meer leren omtrend omgaan met complex gedrag en men wil meer gericht en programatisch met kinderen werken.

De organisatie werkt momenteel alleen in de hoofdstad Sana'a, maar men hoopt spoedig uit te breiden naar de meer afgelegen gebieden.

Ik heb HBO-SPH gestudeert en ik heb een uitgebreide ervaring in het geven van training in ontwikkelings landen. Ik heb de nodige ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke handicap maar niet specifiek in het werken met kinderen met autisme.

Mocht u bekent zijn met een informatieve website, behulpzame literatuur of werkt u zelf via een organisatie voor kinderen met autisme en u bent bekent met methodieken etc. dan ben ik zeer geintereseerd en dankbaar voor uw informatie.

Het grote probleem hier is gebrek aan kennis en dit zet kinderen met autisme in Yemen vaak in een moeilijke positie. Kinderen worden meestal uit schaamte en onwetendheid binnenshuis gehouden is mij door de lockale vrijwilligers verteld.

Ik wil graag training geven en hoop dat ik recente informatie kan vertalen in training voor de locale staf van het centre for children with autism.

Alvast vriendelijke dank,

Fedor