Ziekenhuis

  • e.stormink5@chello.nl

    Wie heeft ook een autistisch kindje dat niet kan praten en volgens ons en de school lichamelijk wat mankeert en vreselijk bang is voor ziekenhuizen en huisartsen. Hij moet een keer goed nagekeken worden maar we weten niet hoe we dat aan moeten pakken en of er ergens een arts of ziekenhuis bestaat die hier mee om kan gaan. Wie o wie heeft een tip voor ons.

  • Pma

    Beste ouders,

    ik zie dit bericht nu pas en zie ook geen reactie. Misschien is het wat achterhaald. Staat dit bericht ook op het andere prikbord, disscussieforum ? Op het andere prikbord wordt namelijk veel meer gereageerd . Er zijn ook veel ouders met jonge kinderen daar.

    Ik kan er zelf niets over zeggen want heb al volwassen zoon en had dit probleem van ziekenhuizen niet. Sterkte en succes Groet Pauline

  • mayanap

    hallo,

    ik las het bericht en ik ben zelf begeleider van kinderen met autisme. Er zijn ook artsen die speciaal opgeleid zijn voor het werken bij kinderen/jongeren/volwassenen met een beperking. Dit is een AVG arts (arts verstandelijk gehandicapten) zoiezo zit er op instellingen altijd een AVG arts bijvoorbeeld in Zoeterwoude(Swetterhage)

    ook zouden jullie eraan kunnen denken om hem voor te bereiden op een arts bezoek door middel van een boek dat hierover gaat met picto's ed. Deze kun je bestellen op de site waar ook de pictogenda staat bij uitgeverij Bohne Stafleu (www.bsl.nl)

    het is het pictogenda ziekenhuisboek. Hierin kun je samen met je kind picto's plakken en alles zien en leren over de dokter en het ziekenhuis. Echt een aanrader. Neem ook dan een lievelingsknuffel of speeltje mee als je er naartoe gaat zodat hij iets vertrouwds heeft. neem hem mee naar een ziekenhuis om te laten zien wat het is. Er bestaan ook leuke boekjes over het ziekenhuis en de dokter voor kinderen zoals van kikker, nijntje.

    Vertel altijd bij een dokter of specialist dat je kind autistisch is en leg uit hoe ze het beste met je kind kunne omgaan. Gebaren en plaatjes/picto's helpen je kind vaak erg goed. Ook een foto van de desbetreffende arts is een goed hulpmiddel zodat je kind weet waar hij naartoe gaat. Ik kan nog wel veel meer vertellen, maar dan zou dit een heel groot bericht worden. Als u nog meer wilt weten, kunt u mij mailen. (maya_degroot@hotmail.com)

    hopelijk heeft u er wat aan. Succes!

    groeten, Maya