autisme en voortgezet onderwijs

  • anno1900

    hallo ik ben een moeder van een dochter met asperger. zij is hoogbegaafd en kan zeer goed meekomen op de reguliere basisschool. schooladvies is vwo.

    nu twijfelt de autisme specialist als gewoon vo wel lukt door alle veranderingen zoals andere leraren elke uur, elke keer een ander lokaal en raadt voor haar evt rec 4 aan. helaas is dat niet hoger dan havo.

    graag zou ik horen van jullie of jullie ervaringen hebben met asperger en voortgezet onderwijs, waarom hebben jullie daarvoor gekozen en was dat achteraf de juiste keuze. ik weet dat ieder kind anders is maar de keuze is zeer lastig. huidige school heeft geen problemen met haar en zien dus ook geen beren op de weg, andere zoals een autisme specialist ziet die wel, maar hebben haar nooit op school meegemaakt.

    graag zou ik jullie verhaal willen horen,

    groetjes cruella

  • Roland1960

    Hallo,

    Psychologen hebben mij pas geleden verteld dat ik Asperger heb. Inmiddels ben ik echter wel de vijftig gepasseerd en zonder problemen afgestudeerd als meester in de rechten.

    Ik zal niet zeggen dat ik nooit tegen problemen ben aangelopen, maar ik vind wel dat je iemand niet bij voorbaat al moet afschrijven. Gun je dochter de kans iets van haar leven te maken.

    Roland

  • anno1900

    Dank je wel roeland